Het gras verdort,

de bloem valt af,

maar…

het woord van God houdt eeuwig stand.

De herfst. De natuur valt langzaam stil en maakt zich klaar voor een winterslaap. De frisse felle kleuren van de lente en zomer maken plaats voor rode en oranje tinten… totdat de bladeren bruin worden en afvallen. De zon maakt plaats voor herfstregens. Zomerse bloemen verwelken en bloemenborders liggen er troosteloos bij.

Voelt het in jouw leven soms ook meer aan als een sombere herfst dan als een zonnige zomer? Weet dan dat er een maar is. Een grote maar die vreugde en licht geeft in jouw leven. Want net zoals de natuur weet dat er na elke herfst en winter weer een nieuwe lente en zomer komen, zo mogen ook wij weten dat er nieuw leven is. Dat leven vinden wij in Jezus. In Hem vinden wij nieuw leven, een nieuwe lente, een nieuwe zomer. Om ons te redden van een zekere dood, kwam Hij, als Gods Zoon, hier op aarde om ons te redden van een eeuwigdurende doodse winter. Door Zijn opstanding werd de dood verslagen en is er een eeuwige lente voor ons in de plaats gekomen. In die wetenschap mogen we weten dat als we het moeilijk hebben, als er ons sombere dagen in het verschiet liggen, dat er Iemand is bij wie we terecht kunnen. Iemand die ons helpt, ons steunt, onze hand neemt en samen met ons op pad gaat.

Laat ons dus niet droevig zijn, maar laten we net in deze tijd genieten van de zon die doorbreekt en de veranderende natuur laat schitteren in al haar kleurenpracht. Een verwijzing naar de nieuwe lente die komt. Laten we samen uitkijken naar die lente, naar het nieuwe leven. Want net zoals de natuur na de herfst opnieuw begint, elk jaar weer, zo mogen ook wij elke keer opnieuw beginnen. In Hem, met Hem. Die belofte deed God eeuwen geleden, en tot op vandaag komt Hij zijn belofte na aan ieder die op Hem zijn vertrouwen stelt.

Wil je meer weten? Wil je ook die vreugde leren kennen in je leven? Kom dan eens langs in onze diensten.

De vreugde van de herfst