Inleiding
In de Bijbel vinden we niet 1 naam van God, van Jezus, van de Heilige Geest, maar een heleboel namen. Al deze namen kunnen ons ook iets leren over wie Hij is, wat Hij doet … In de Nederlandse vertaling staat dikwijls “Heer” waar in de oorspronkelijke vertaling meestal “JHWH” staat. “JHWH” wil zeggen “Ik Ben” of “Hij zal er zijn”. Deze naam is een werkwoord en een belofte. Laat deze naam je inspireren in deze studie over Gods namen.

Uitdaging
Welke namen van God schieten jou direct te binnen na het lezen van deze inleiding?

Elke week leggen we een ander accent in het zoeken naar namen. Je zal merken dat die accenten niet in een vakje passen, maar mekaar overlappen. Probeer voor jezelf een lijstje te maken met namen die in de categorie van die week horen (kan overlappen). Zoek de namen en schrijf de bijbehorende Bijbelteksten op voor jezelf. Die bijbehorende Bijbelteksten zijn belangrijk omdat ik mezelf betrapte op het feit dat de namen die ik in mijn hoofd had bij een onderwerp soms uit een lied kwamen en het zoeken naar de tekst wat meer moeite kostte, maar heel leerzaam was.

Ikzelf dacht dat ik hier veel vanaf wist, maar ik heb al veel geleerd bij de voorbereiding, dus laat je verrassen door Gods Namen.

Naar Uw Naam en naar Uw gedachtenis gaat het verlangen van onze ziel uit. Met heel mijn ziel verlang ik naar U in de nacht, ja, met mijn geest diep in mij zoek ik U ernstig.Jesaja 26:8b-9a

“Zoals Uw Naam is, o God, zo is Uw roem, tot aan de einden der aarde; Uw rechterhand is vol gerechtigheid.” Psalm 48:11

Bijbel uitdaging 7: De naam van God ?