Bijbel-uitdaging

In de gehaaste wereld vol afleidingen waarin we vandaag leven vergeten we soms om met Gods woord bezig te zijn. Na een drukke, vermoeiende dag ploffen we af en toe liever in onze zetel dan dat we tijd nemen voor wat stille tijd. Die stille tijd kan echter veel beter voor wat rust in ons hoofd zorgen dan een extra portie (digitale) afleiding die ons hoofd alleen maar vermoeit. De tijd nemen om stil te staan bij Gods woord en wat Het ons kan leren is de beste manier om wat meer rust en vrede te integreren in ons hectische dagelijkse leven. 

Om die reden willen we jullie uitdagen met een Bijbel-Challenge. We laten gedurende een aantal weken elke week een Bijbeltekst rond een bepaald thema op jullie los en dagen jullie uit om die op een creatieve manier in je dagelijkse leven te verwerken en het resultaat met ons te delen. Op een creatieve manier… Dat betekent niet dat je hele kunstwerken moet maken (al mag dat natuurlijk ook als je dat graag doet!), nee, het betekent dat je tijdens je dagdagelijkse dingen nadenkt over de wekelijkse tekst en probeert er iets mee te doen. Een paar voorbeelden! đŸ˜‰

Tijdens het joggen zie je een mooi sfeerbeeld dat je aan de wekelijkse tekst doet denken. Trek er een foto van, zet de tekst erbij en deel met je broeders en zusters waarom dat beeld je aan de tekst deed denken. 

Je zit in de auto en hoort een liedje op de radio dat je aan de tekst doet denken (omdat het er mooi bij aansluit, of misschien net omdat het zo contrasterend is). Deel het liedje of een stukje tekst eruit met ons en leg de link met de wekelijkse tekst. 

Je zit te lezen in een mooi boek en komt een passage tegen die je aan de wekelijkse tekst doet denken. Deel met ons waarom. 

Bij het lezen van de tekst zie je direct een hele creatieve verwerking voor je. Een tekening, een schilderij, een collage, een zelfgeschreven gedicht, een lied… Werk het uit en deel het met ons. 

Op school gebeurt er iets waardoor je aan de wekelijkse tekst moet denken. Deel je ervaring met ons en leg de link met de tekst uit. 

Door de wekelijkse tekst te lezen moet je direct aan een andere Bijbeltekst denken. Deel die tekst ook gewoon met ons. 

… 

(Heb je echt geen inspiratie? Misschien zet het resultaat van iemand anders je dan net aan het denken.) 

Door al deze zaken met elkaar te delen, willen we als broeders en zusters dichter bij elkaar komen en elkaar beter leren kennen.

De uitdagingen:

DE EERSTE UITDAGING – THEMA 1: Vertrouwen

THEMA 2: Warmte

THEMA 3: Geduld

THEMA 4: Leven

THEMA 5: Bidden